Nieuws

Reacties na KAA Gent - Cercle Brugge

Reacties na KAA Gent - Cercle Brugge

In een siberisch koud Jules Ottenstadion openden Cercle en AA Gent vanavond de 28e speeldag in eerste klasse, een wedstrijd die we met 2-0 verloren. Het was na de match erg stil in de groen-zwarte kleedkamer, Bernt Evens kwam als eerste speler naar buiten. “Nu komt het wel erg dichtbij (stilte). Het was misschien vorige week al zo, maar toen hadden we nog ergens een laatste kans. Nu moeten we beseffen dat het er echt aankomt. Doodjammer maar het is zo.”
Cercle kwam wel op achterstand maar liet de kopjes niet hangen. “Nee, zeker niet, we kregen zelfs nog kansen met Uchebo, D’Haene en Bakenga maar ze gingen er niet. Je weet dat je dan op een counter kunt lopen en dan is het over.”
Al zagen we vandaag geen sléchte wedstrijd van Cercle, alweer… “Nee, absoluut niet. Het is daarenboven al onze derde match deze week. We zijn hier ook met een ander systeem komen spelen (4-4-2) en zeker in de tweede helft heeft dat met momenten goed uitgepakt. Het was een moeilijke week, maar nogmaals chapeau dat we samen op deze manier gereageerd hebben.”
Donderdag is er de derby. “Ja, dat is iets helemaal anders en staat ook los van alles. Of je nu eerste staat of laatste, een derby is een derby. Daar kunnen wij ook nog eens vrij voetballen, alles geven en tonen dat we echt kunnen voetballen!”

Jo Coppens had zich goed herpakt na dat ene ongelukkige moment van woensdag. “Eigenlijk heeft noch de groep, noch de trainer er veel woorden aan vuil gemaakt. Ik weet dat ik een fout heb gemaakt op een cruciaal moment. Iedereen zei dat we gewoon moesten doorgaan, en dat was ook mijn idee! En dat hebben we getoond ook vandaag, alleen jammer dat de eerste helft altijd minder is en dat we opnieuw twee goals slikken.”
Onze spelers hebben bewezen dat ze mentaal sterk zijn, maar de play-offs kunnen best heftig en lang worden. “Ja, maar ik denk dat we inderdaad mentaal sterk genoeg zijn om dat vol te houden. We moeten die POIII als een nieuwe start zien, als een tornooi dat start vanaf nul en niet als een verlengde van het seizoen. We moeten nu gewoon opnieuw eens het gevoel krijgen van een wedstrijd te kunnen winnen, dat hebben we echt nodig!”
Onze spelers en technische staff hopen dat jullie, beste supporters, ook donderdag opnieuw massaal aanwezig zullen zijn om onze spelers naar die broodnodige overwinning te schreeuwen in de thuisderby!

In de rand van de match was het vanavond voor heel wat spelers een weerzien met hun vroegere werkgever. Wils, Smolders en Mertens aan Cercle-zijde maar anderzijds was er uiteraard ook Renato Neto. Dit moet voor hem een beetje een vreemde avond geweest zijn. “Ik ben blij dat ik weer in België ben. AA Gent is een goede club, het is nu aan mij om me te bewijzen. Vanavond was een beetje vreemd maar vooral erg speciaal! Ik ben blij met onze overwinning maar anderzijds…Cercle zit nog steeds in m’n hart. Het is erg om te zien in welke situatie ze nu zitten.”
Welke boodschap zou je de mensen van Cercle willen meegeven? “Ik wens jullie het aller, allerbeste, echt! Ze tonen dat ze kunnen voetballen maar hebben geen geluk. Ik hoop uit het diepste van m’n hart dat het goedkomt, Cercle hoort niet thuis in tweede klasse!”

 

Reacties na KAA Gent - Cercle Brugge
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×