Nieuws

Reacties na KV Mechelen - Cercle

Monachello: "het was een terechte penalty."

Het feestje na de wedstrijd met de aanwezige supporters sprak boekdelen. Na een zinderende slotfase behaalde Cercle een belangrijke overwinning op het veld van KV Mechelen. Het werd 1-2. Ondanks de aanvallende intenties van beide teams leek de wedstrijd lange tijd af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar de ingevallen Gaetano Monachello maakte alsnog het verschil. Met een doelpunt en een penaltyfout op hem had hij een belangrijk aandeel in beide goals.

Vooral over de strafschopfase werd na de wedstrijd nog duchtig gediscussieerd. De jonge spits vond alleszins dat er geen twijfel mogelijk was en dat de scheidsrechter de enige correcte beslissing nam. "In dergelijke fases worden er natuurlijk steeds stevige duels uitgevochten in het strafschopgebied, en houdt men elkaar altijd wel een beetje vast. Maar toen ik me nu wilde opmaken om te koppen trok de verdediger me neer, waardoor ik onmogelijk voor de bal kon gaan. Het was dan ook een logische penalty".

Eerder had de Siciliaan ook al het openingsdoelpunt gemaakt, zijn eerste officiële goal voor Cercle. De huurling haalde de bal op in het middenveld, en met Boi en Kabananga als tussenstations gleed hij de flankvoorzet seconden later eigenhandig tegen de netten. "Ik positioneerde mezelf voor doel, en zag hoe de voorzet van Kabananga afweek op een Mechelse verdediger. De bal kwam binnen mijn bereik en toen wist ik een deviatie van mij zou volstaan om te scoren."

Monachello haalde op deze manier het maximum uit zijn invalbeurt van 15 minuten. "Ik ben natuurlijk heel tevreden over mijn prestatie vanavond. Maar in de eerste plaats ben ik blij dat we als team de 3 punten kunnen meenemen naar Brugge. Ik hoop op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen voor de ploeg, en iedereen mag op mijn maximale inzet hiervoor rekenen."

Aan de overzijde kon ook de Groen-Zwarte defensie terugblikken op een goede wedstrijd. Een week na de zware nederlaag tegen Standard stond de organisatie pal en gooiden de verdedigers zich letterlijk en figuurlijk helemaal om het Mechelse aanvallend geweld te stoppen. "Deze overwinning is heel belangrijk voor het moraal van de ploeg", aldus Bart Buysse. "Na enkele tegenvallende resultaten hadden we de punten hard nodig. Het was bovendien al erg lang geleden dat Cercle buitenshuis nog eens de drie punten mee kon nemen. Deze zege komt op een perfect moment, zo net voor de interlandbreak. We kunnen nu met een goed gevoel genieten van het resultaat en een recuperatiemoment inbouwen. Binnen twee weken begint er voor ons immers opnieuw een reeks van zware wedstrijden."

Cercle hield goed stand tegen Malinwa en kwam er ook offensief met de regelmaat van de klok uit. Het plaatje klopte en elke speler had een aandeel in de overwinning. "Een verplaatsing naar Mechelen is nooit gemakkelijk. Maar we wisten  dat er mogelijkheden waren om een goed resultaat bij elkaar te voetballen, op voorwaarde dat we er allemaal voor zouden knokken. En ik denk dat we dat met zijn allen gedaan hebben. De supporters mogen fier zijn op onze prestatie", blikte de verdediger terug. 
 
Zo'n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Buysse ongelukkig neer na een stevig duel met Iddi. De verdediger leek er zichtbaar last van te hebben en had de nodige verzorging nodig. "Ik heb de penaltyfase niet gezien, want ik liet me net verzorgen", kon Buysse geen mening geven over de strafschop. "Ik maakte een harde val en voel de pijn nu wel opkomen, maar ik zie wel hoe het morgen gaat."
 

Reacties na KV Mechelen - Cercle
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×