Nieuws

Reacties na Lokeren-Cercle

"Was onze minste wedstrijd"

Frederik Boi had niet echt een verklaring voor de mindere prestatie op het veld van Lokeren. "Was het een gebrek aan frisheid en een beetje gebrek aan kwaliteit? Ik weet het niet maar ik denk vooral de kwaliteit bij Lokeren.  Het is een goede ploeg en heeft dit jaar nog niet ontgoocheld. Zij mikken ook weer resoluut op een plaats bij de eerste zes. Ondanks dat we weinig weggaven in de beginfase zaten we nooit echt lekker in de wedstrijd. We slikten dan een ongelukkig tegendoelpunt via een afgeweken vrije trap maar daarna konden we geen vuist meer maken en creëerden we amper een kans. Komen verliezen op Lokeren is echter geen schande. Het is beter te verliezen met 3-0 na een barslechte wedstrijd dan zoals op Genk met 1-0 na een goede. Het was duidelijk onze minste wedstrijd tot nu toe. We hadden 2 weken goed getraind en dachten dat het wel zou lukken maar uiteindelijk zag je duidelijk een verschil in kwaliteit. Nu weten we waar we aan moeten werken voor de volgende wedstrijd tegen Charleroi."

Moeten we ons zorgen maken over de rest van het seizoen? "We zullen het moeten doen met de spelers die we hebben. Maar de kwaliteit van de spelerskern is beter dan vorig jaar. Ook de trainingen zijn veel beter dan vorig seizoen. Ik maak me dus niet echt ongerust.”

Bart Buysse was het volmondig eens en kon enkel beamen dat Lokeren over een zeer sterke ploeg beschikt. "Ze plukken nu de vruchten van vier jaar goed werken en ik zie ze opnieuw zeer hoog eindigen. Ze hebben ook een hele goeie spits en maken op kwaliteit het verschil."

Nochtans waren jullie goed aan de wedstrijd begonnen en kon Lokeren amper dreigen. "Ja we hadden inderdaad een goede organisatie en hebben dat ruim twintig minuten kunnen volhouden. De 1-0 kwam wat ongelukkig tot stand en toen begonnen we wat te paniekeren. Het wordt dan ook nog 2-0 en als je met die achterstand moet gaan rusten weet je dat het zeer moeilijk wordt om dat nog recht te zetten. We hebben in de tweede helft nog wel geprobeerd maar kansen kwamen er niet uit voort. Als het dan ook nog 3-0 wordt weet je dat het over is."

Wordt het weer knokken of kan Cercle toch een rustig seizoen afwerken? "Om een rustig seizoen te draaien moet je af en toe tegen de toppers punten pakken. Daar zijn we dit seizoen nog niet in geslaagd. De volgende wedstrijden uit bij Charleroi en dan thuis tegen Standard zijn opnieuw moeilijk maar we zullen er vol voor gaan."

 

Reacties na Lokeren-Cercle
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×