Nieuws

Reacties na PO3-winst

Verbist en Evens over de wedstrijd van zaterdag

Spannend, heel spannend, tot letterlijk de laatste minuut! Maar de opdracht is volbracht, de eerste hindernis richting behoud werd succesvol genomen: Cercle won PO3!
Bram Verbist: “Het was vandaag de opdracht om het thuis af te maken en dat is perfect gelukt. Dat is een mooie stap en daarvan moeten we nu toch even genieten.”
Het was geen makkelijke match? “Nee, maar dat viel te verwachten uiteraard. Het was voor Beerschot echt de allerlaatste kans, alles of niets. Ik vond ze veel beter dan de vorige wedstrijden, meer een team, een blok, goed voetbal bij momenten. Gelukkig maakten wij toch onze doelpuntjes en dan hangt het altijd af van details. Maar ik moet zeggen dat wij ook niet veel hebben weggegeven: chapeau voor de lijnen voor mij, er werd echt heel goed verdedigd.”
Bram Verbist speelde zelf ook lang bij Beerschot, wat doet het hem dat de club nu degradeert? “Ik speel in eerste plaats bij Cercle en ik ben ontzettend blij voor ons! We zijn er nog niet maar de eerste stap is gezet, het doet deugd om te zien dat we op de goede weg zijn. Natuurlijk zijn er mensen die me nog aan het hart liggen, oa Joske de materiaalman, en dan wil ik zeker troost bieden – dat zou ik ook kunnen gebruiken mocht het omgekeerd geweest zijn.”

Bernt Evens was heel erg blij met de winst uiteraard maar hield toch ook stevig de voetjes op de grond. “Ik ga nog niet feesten vanavond, ik heb een belofte gemaakt dat ik dat pas doe als we echt iets in handen hebben en dat is nu nog niet het geval. Al zal het wel moeilijk zijn om vanavond die belofte te houden… (lacht)”
Het was wel best spannend. “Ja, Beerschot was eerst de betere ploeg maar het doelpunt werkte bevrijdend voor ons, gelukkig. En op het einde moesten we ’t dan nog effe spannend maken, zullen we maar zeggen he. Dit geeft een vertrouwensboost maar we moeten nu eerst bekomen. We hebben onze eerste opdracht succesvol volbracht maar het was een match die we niet snel zullen vergeten.”
Evens gooide ook nog een bloemetje naar ploegmaat Bakenga. “Ik ben blij voor hem, hij had het niet makkelijk, viel lang buiten de ploeg maar pikte dat goed op. Chapeau voor hem, dat goaltje zal ‘m deugd doen!”

De spelers krijgen nu drie dagen vrij van trainer Staelens, woensdag beginnen zij aan de voorbereiding van de eindronde.

 

Reacties na PO3-winst
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×