Nieuws

Reacties na winst in Woluwe

Trainer Staelens en doelman Verbist met een eerlijk interview

Net zoals afgelopen donderdag won Cercle zondag opnieuw met afgetekende cijfers van Woluwe.

“We hebben na vandaag een schitterende uitgangspositie. Dit mogen we niet meer uit handen geven”, sprak doelman Bram Verbist de pers toe na de wedstrijd. “Donderdag moeten we de wedstrijd aanvatten met de intentie te winnen, zeker voor onze supporters . We gaan er in ieder geval alles aan doen om er een prachtige dag van te maken met hopelijk een groot feest nadien.”
In Woluwe werd opnieuw duidelijk dat er een niveauverschil is tussen eerste en tweede klasse. “Toch moeten we blijven geconcentreerd spelen. Elke wedstrijd begint immers bij 0-0. “

Nauwelijks anderhalve maand geleden leek de degradatie voor Cercle een vaststaand feit. “Na de eerste wedstrijd van PO III stonden we op zes punten van Beerschot. Maar deze groep heeft een fantastische mentaliteit getoond. Sindsdien hebben we een prachtig parcours afgelegd: we wonnen drie maal in PO III, en na de eerste vier wedstrijden van deze eindronde hebben we nog het maximum van de punten. We verdienen het om nu in deze positie te staan.”
Verbist wil echter niet alle pluimen op de hoeden van de spelers steken: “Het is ook de verdienste van onze trainersstaf, en in het bijzonder van physical coach Wim Langenbick, dat we fysiek nog erg sterk staan. Zo kunnen we zelfs het laatste kwartier nog steeds blijven gaan.”

Lorenzo Staelens liet D’haene op de bank starten. “Ik wil Kristof er donderdag absoluut bijhebben. Omdat hij op één kaart van een schorsing staat, heb ik geen risico genomen. Om die reden was ik ook van plan om bij een geruststellende voorsprong Boi of Cornelis te wisselen, maar omdat er geen gele kaart dreigde liet ik ze staan. Carvalho daarentegen had wat last van zijn knie en met Alessio Staelens wou ik wat meer werkkracht op de flank hebben”, verduidelijkte Staelens zijn keuzes van vanmiddag.
Ondanks de ruime overwinning zag de trainer ook aandachtspunten vanmiddag: ”Voorin hadden we teveel balverlies, waardoor ze in de omschakeling konden oprukken. Woluwe beschikt over enkele goede spelers en dat toonden ze vandaag. Na de 1-2 hadden ze zo een prima kans om de gelijkmaker te scoren. We moeten gefocust blijven en mogen niet denken dat het al gedaan is.”

Donderdag kan groen-zwart het helemaal afmaken. “ Cercle is de laatste weken uit een diep dal geklommen en ziet het einde van de tunnel. Maar we zijn er nog niet.”, besloot Lorenzo Staelens.

Ook managing director Yvan Vandamme was opgelucht. "We hebben een belangrijke stap gezet richting behoud en normaal gezien mogen we dit niet meer weggeven. Ik ben vooral blij voor onze voorzitter, want die heeft heel wat over zich heen gekregen de laatste maanden."

Morgen genieten de spelers van een vrije dag. Dinsdag en woensdag volgen dan de laatste trainingen voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Moeskroen-Peruwelz.

 

Reacties na winst in Woluwe
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×