Nieuws

Ronny Desmedt: Cercle heeft beste supporters!

Ronny Desmedt: Cercle heeft de beste supporters van het land en we hebben ze allemaal nodig vanavond!

Hoe moeilijk het seizoen ook verloopt, deze avond kan een heel mooie avond worden voor groen-zwart! We verdedigen een 1-2 voorsprong om ons in de finale van de Cofidisbeker van België te knokken. Hein Vanhaezebrouck zei op de persconferentie na de heenmatch “It ain’t over ‘till it’s over” en gelijk heeft ie. Het wordt dus sowieso nog een erg spannende avond!

Ook voor Ronny Desmedt. Wij spraken met hem over de wedstrijd van straks.

Ronny, het was ijskoud 3 maart in Kortrijk maar je straalde na de match als de felste zomerzon…
“Ik denk inderdaad dat het voor iedereen een topdag was toen. Op het moment dat je zo een moeilijk seizoen doormaakt en dan een goed resultaat halen op het veld van een tegenstrever waartegen wij het altijd erg moeilijk hebben, dat deed deugd. Het biedt ook vooruitzichten voor de terugmatch en je weet welke prijs je daarmee kan winnen. Dan kan je niet anders dan heel gelukkig zijn!”

Iedereen is het erover eens dat de competitie primeert maar laat ons eerlijk zijn: nu we hier staan, willen we gewoon die finale halen, toch?
“Ik in ieder geval wel! En ik vraag me af wie dat niet zou willen… Mocht het lukken, dan zou het mijn vijfde finale zijn, dat maken niet veel mensen mee. En we hebben vertrouwen want er komen heel wat geblesseerden terug (Cornelis, Mertens, Smolders en Dickoh). De selectiemogelijkheden vergroten dus maar er komen daarmee ook enkele jongens terug die heel wat ervaring hebben, al veel meemaakten en dat zorgt voor een zekere rust. Uiteindelijk moeten we niet winnen vandaag, maar als we ons kunnen plaatsen, want daar gaat het om, zou dat natuurlijk ook een enorme boost geven voor de match van zaterdag!”

Wat verwacht je van KVK ?
“Ook Kortrijk (zonder de geschorste De Mets en de gekwetste Martin) wil die finale. Qua scenario zijn er twee mogelijkheden. Ofwel starten ze furieus om snel te scoren, maar zelfs als dat zo is, moeten wij niet panikeren, gewoon rustig blijven! KVK kan snel omschakelen bij balverlies van de tegenstander, daarvoor moeten we alert zijn. En als ze rustiger beginnen, hoe langer de wedstrijd duurt, hoe meer risico ze zullen moeten nemen wat ze zeker ook zullen doen. We staan er goed voor maar laat ons eerlijk zijn: op dit moment hebben we nog niks…Wij moeten vertrouwen hebben, de uitgangspositie is in ons voordeel maar we zullen de rust moeten bewaren.
Maar weet je wat eigenlijk het allerbelangrijkste is in zo’n wedstrijd en ik wil dat echt benadrukken. Dat zijn de supporters! Die steun in de competitie, hoe slecht het ook ging, en op Kortrijk, waar echt heel veel Cercle-supporters aanwezig waren, dat is zo vreselijk belangrijk. Ik zal meer zeggen, we hebben die gewoon broodnodig! Ze spreken soms over de twaalfde man. Wel, door ons te steunen, te roepen, te supporteren trekt die twaalfde man de elf op het veld over de streep! Er wordt al jarenlang gezegd dat KV Mechelen de beste supporters van het land heeft – ik heb na alles wat we meemaakten heel veel nagedacht dit seizoen en ik durf zeggen: Cercle heeft de beste supporters van het land! Dat wisten we zelf al maar dat hebben ze de afgelopen maanden nog maar es bewezen want dit was ook voor hen een moeilijk jaar, en toch bleven ze ons steunen, waren ze altijd positief. Een heel oprechte dankjewel en ik hoop ze allemaal te zien vanavond, echt waar.”

Daar gaan we van uit!
Ronny, ben jij nog nerveus voor dit soort matchen?

“Absoluut, al van gisteren! (lacht) Dat vermindert niet met de jaren bij mij, dat is eigen aan mijn persoon maar goed, dat wil zeggen dat ik ook nog altijd die ambitie heb van zoveel jaren geleden… Ik ken mezelf, ik moet nu gewoon zien dat ik heel de dag bezig ben: vanmorgen deed ik al een wandeling met de hond, nu ga ik boodschappen doen, dan ga ik naar Cercle om samen met Lorenzo de beloften te trainen. Ik moet zorgen dat ik niet teveel tijd heb om na te denken de dag van zo’n match en gewoon druk bezig ben, anders bouw ik teveel stress op en da’s ook niet goed. Nu, ik moet wel zeggen, eens ik het veld opstap voor de opwarming, maakt die stress van de uren ervoor plaats voor focus en concentratie hoor, geen probleem!”

 

Bedankt Ronny voor dit gesprek. We wensen je een fijne, drukke dag toe en heel veel succes vanavond!

En, supporters, tot vanavond, kom onze spelers richting Bekerfinale schreeuwen! Lang leve Cercle!

Ronny Desmedt: Cercle heeft beste supporters!
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×