Nieuws

RSCA wint finale Telenet U9 tornooi tegen KAA Gent

RSCA wint Telenet U9 internationaal tornooi

Op 15/8/2013 vond op Cercle Brugge KSV de eerste editie van het “Telenet Internationaal U9 tornooi" plaats. Onder andere RSC Anderlecht, Cercle Brugge, Sparta Rotterdam, Everton, KRC Genk,… streden om als eerste de prachtige trofee in de wacht te slepen.

Aan volk geen gebrek in Jan Breydel. Liefst 444 betalende toeschouwers zagen, samen met een heel aantal Vips en een voltallig Cercle bestuur, dat de eerste editie onmiddellijk een schot in de roos was. In een prachtige omgeving die voetbalsfeer ademde en op een tornooi  met veel randanimatie (springkastelen, grime, de tombola latje trap, “panna voetbal”) konden de spelers zich volledig geven  op deze eerste editie.

Het hele tornooi stond in het teken van aanvallend voetbal met de opbouw van achteruit. Om dit te stimuleren pasten de organisatie van Cercle Brugge KSV de spelregels een beetje aan. Naast de” in dribbel” voor de keeper waren de spelers ook verplicht om in te dribbelen bij een inworp. Een meerwaarde voor het voetbal op deze jonge leeftijd en de spelers haalden er meer leermomenten uit. Om geen tijdsverlies te hebben, waren er  geen wissels toegelaten tijdens de wedstrijden. Enkel in de korte rust kon er gewisseld worden. Dit om het tempo in de match te houden en “het opleiden” van de speler centraal te zetten. Allemaal aanpassingen die door de deelnemende ploegen positief werden onthaald.

De 16 ploegen werden ingedeeld in 4 poules en speelden  voor de middag de eerste ronde. Reeds toen bleek dat de aanwezige ploegen voor de nodige kwaliteit zorgden. Teams als Everton en Sparta Rotterdam waren een meerwaarde  en vertegenwoordigden met succes de Nederlanders alsook de Engeland.  Tijdens de middagpauze konden de toeschouwers smullen van lekkere frietjes, braadworsten of een lekkere pastabeker. De lekkere fruitbekers of ijsjes zorgden voor een prima dessert. Tijdens de middagpauze genoten de spelers van een heerlijke maaltijd in het logegebouw.

Na ronde 1 kwamen de nummers 1 en 2 van iedere poule uit tegen de nummers 3 en 4 van een andere poule. Met dit systeem was een eventuele laatste plaats in de eerste ronde niet dramatisch en konden de spelers zich alsnog kronen tot de koning van het tornooi. Jan Breydel kreeg een namiddag vol spanning en topvoetbal te zien. Tussen deze 64 jonge voetballers zitten beslist enkele toekomstige toppertjes! Het was geweldig om te zien op welke sportieve manier spelers, trainers EN ouders zich opstelden en de site omtoverden tot een gezellige en sfeervolle omgeving.

Na ronde 2 was duidelijk dat de overwinning niet naar een buitenlands team zou gaan. Everton verslikte zich tegen een sterk Cercle Brugge. De laatste 4 ploegen, naast Cercle Brugge, die meestreden voor een plaats op het podium waren buren Club Brugge KV , RSC Anderlecht en KAA Gent.

Jammer genoeg geen Brugse derby in de finale maar wel een derby voor de 3de plaats. Club Brugge KV ging voor de neus van onze eigen jongens lopen met de bronzen medaille.

De finale was er eentje om vingers en duimen van af likken. Hoogstaand voetbal gekruid met lekkere aanvallen, acties, stevige duels,… kortweg een finale die een propaganda was voor het jeugdvoetbal. RSC Anderlecht haalde het met 4-3 tegen een sterk voetballend KAA Gent. Een grote proficiat aan Anderlecht voor deze overwinning. Een aantal spelers van het A-elftal van Cercle overhandigde de mooie trofee aan de verdiende winnaars!

De fairplay trofee ging voor een eerste keer naar Waasland Beveren. Het kreeg van de scheidsrechters en medewerkers (vb catering tijdens middag eten) de meeste punten achter zijn naam!

Na een lange dag voor spelers, toeschouwers en vrijwilligers kon iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Na het ontvangen van de positieve reacties (alle deelnemende ploegen willen volgend jaar erg graag deelnemen aan de tweede editie) kregen wij van het Cercle bestuur het licht op groen voor een tweede editie! Langs deze weg willen wij onze hoofdsponsors Telenet, Davy De vlieger, HBS vastgoed, Shamrock Hotel en Luca Vins en onze andere sponsors danken voor het vertrouwen in de organisatie! Lang Leve Cercle… en terecht!

De foto's en de videomontage van beide dagen komen in de loop van dit weekend online.

 

RSCA wint finale Telenet U9 tornooi tegen KAA Gent
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×