Nieuws

Selectie en vooruitblik L. Staelens

Blessure-update, selectie en een interview waarin de trainer vooruitblikt

Morgen kan Cercle zich verzekeren van het behoud, als we minstens één puntje pakken tegen Moeskroen-Peruwelz. Trainer Lorenzo Staelens selecteerde volgende spelers voor deze hopelijk historische wedstrijd :

Verbist Bram, Coppens Jo, Braafhart Mitchell, Boi Frederik, Mertens Gregory, Bakenga Mush, D’Haene Kristof, Vidarsson Arnar, Boghossian Joaquin, Dickoh Francis, Cornelis Hans, Smolders Tim, Carvalho William, Uchebo Michael, Van Roose Karel, Wils Stef, Rudy, Godeé Joey, Staelens Alessio, Mestdagh Niels en Lukas Van Eenoo.

Carvalho had wat last van de knie zondag maar geraakte tijdig fit, ook Van Eenoo is er weer bij na wat extra rust (voet). Enkel Stephen Buyl is er niet bij, hij sukkelt met een blokkage aan de rug. Uiteraard is ook Bernt Evens nog steeds out met een spierscheur.

 

Lorenzo Staelens beseft dat Cercle morgen voor een levensbelangrijke wedstrijd staat. Wij spraken met hem.

Lorenzo, 12 op 12 in deze eindronde, had je dat durven dromen vooraf?
“Je hoopt er natuurlijk wel op maar je begint altijd twijfelachtig omdat je ook niet weet wat het niveau van die tweedeklassers zal zijn. We wonnen eerder wel twee keer van Oostende maar toch… Als ik dan zie hoe goed de spelers gefocust zijn, zelfs met die bekerfinale ertussen, da’s fantastisch. Dan kan je enkel nog hopen dat Moeskroen punten laat liggen en we zijn blij dat Westerlo ons daarbij een handje heeft geholpen.”

Wat is jouw geheim, waarom lukt het nu plots wel?
“Er is geen geheim hoor, het gaat vooral over zelfvertrouwen. De spelers zijn nu helemaal anders aan ’t spelen, met meer vertrouwen, met meer durf en lef; ze durven de bal weer vragen en acties ondernemen. Ze zijn ook heel erg geconcentreerd en dat zijn zaken die voor een ommekeer kunnen zorgen.”

Wat verwacht je donderdag van Moeskroen?
“Ik verwacht dat zij afkomen om nog met zoveel mogelijk doelpunten te kunnen winnen. Het is aan ons om daar dezelfde mentaliteit tegenover te stellen als in de andere wedstrijden, dan denk ik niet dat er een probleem is. Als we natuurlijk denken dat we er al zijn en dat het effe snel geklaard zal zijn, dan kunnen we wel in de problemen komen.”

Lorenzo, je blijft hier allemaal bijzonder rustig onder. Als we donderdag winnen, zullen we jou dan es volledig uit je dak zien gaan?
“Oeioei, volledig uit m’n dak, da’s nogal moeilijk voor mij… (lacht). Maar ik zal zo ontzettend blij zijn als Cercle ’t haalt! Toen ik overnam, was er zoveel twijfel en uiteindelijk hebben de spelers dat enorm goed rechtgezet. Als je dan uiteindelijk met 21 op 21 afscheid kunt nemen van die competitie, van dat rotjaar, dan houden we daar een goed gevoel aan over – hoe moeilijk het ook geweest is. En dan ga ik er weel eentje drinken, en zal er zeker serieus gefeest worden!”

 

 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×