Nieuws

Sint-Gillis-Waas vs Cercle: 1-7

Cercle stoot vlot door naar 8ste finales in Beker van België

In de 16de finales van de Beker van België nam Cercle het op tegen Sint-Gillis-Waas. De Waaslanders komen normaal uit in Vierde Nationale A en speelden voor de gelegenheid op de Freethiel, de thuishaven van Waasland-Beveren. Bij Cercle stonden Valcke en Buyl in de spits, Buysse nam plaats op zijn geliefde linksachter en Bourdin vatte centraal post, naast vaste waarde Dussenne. In doel kreeg Van Damme zijn kans. 

Cercle kwam duidelijk maar met één doel naar Beveren, namelijk winnen en dus doorstoten naar de volgende ronde. Ze namen meteen het heft in handen en dat loonde al na amper 5 minuten spelen: Cornelis bracht één van zijn ondertussen gevreesde verre inworpen tot bij Dussenne, die met een rake kopbal de 0-1 op het bord zette. Na de openingstreffer bleef Cercle de bedrijvigste ploeg, maar de thuisploeg hield alles goed gesloten achterin. Na een goeie 10 minuten kwam er zelfs een snelle uitbraak van Sint-Gillis-Waas, maar de voorzet van Van Osselaer bereikte net geen ploegmaat.

In minuut 23 verdubbelde Valcke de score. Een afgeblokt schot belandde in zijn voeten, waarna hij zich mooi vrijkapte en de bal vlotjes in doel schoof: 0-2. Amper 2 minuten later was het al bijna 0-3, maar doelman Beeckman en de lat beletten Buyl het scoren. Op het halfuur was het dan toch zover. Met zijn tweede van de avond zette Valcke de 0-3 op het bord. De tijd die nog restte tot het rustsignaal schoten D'Haene en Buyl nog op de paal, maar ook Sint-Gillis-Waas kwam nog enkele keren goed opzetten. Van Osselear stuitte echter op een goed gepositioneerde Van Damme en Segers knikte een hoekschop van D'Hooghe maar nipt naast. Zo ging Cercle rusten met een mooie 0-3 voorsprong.


Na de rust kwam Van Guyse bij de thuisploeg in de plaats van D'Hooghe, bij Cercle kwamen Maertens en De Kegel in de ploeg voor Smolders en Cornelis. Van Roose werd gebombardeed tot kapitein van het groen-zwarte schip. De tweede helft begon met een rommelige fase voor het doel van Beeckman, maar noch Valcke noch Godee konden hun schoten goed genoeg kaderen om tot scoren te komen. Het duurde echter niet zo verschrikkelijk lang vooraleer Cercle nog wat verder kon uitlopen. Ruim 10 minuten ver in de tweede helft gleed Segers ongelukkig weg in de eigen zestien. Godee profiteerde en aarzelde niet om de 0-4 tegen de netten te knallen.

Bij Sint-Gillis-Waas lieten ze de kopjes niet hangen. Een mooie vrijetrap werd door Van Damme met enige moeite over het doel geduwd. Van Osselaer zette zich ook nog eens door, maar zijn schot met links week af op Bourdin. Aan de overkant duikte Buyl nog goed de vrijgekomen ruimte in, maar hij geraakte met zijn dribbel niet voorbij doelman Beeckman. Ondertussen was ook Kabananga in de plaats gekomen van Valcke, die zijn goede wedstrijd bevestigde met 2 doelpunten. Bij Sint-Gillis-Waas ontpopte Van Osselaer zich tot man van de match met prachtige acties. Zo zette hij Buysse in de wind en schudde hij een mooie dribbel uit zijn mouw, die hij besloot bovenop de deklat. 

Ruim 10 minuten voor tijd pikte Buyl ook nog een doelpuntje mee. Hij maakte er op voorzet van D'Haene 0-5 van. 2 minuten later ging de bal aan de overkant op de stip na een fout van De Kegel. Uitblinker Van Osselaer zette de strafschop om en milderde zo to 1-5. De voorsprong bleef echter niet lang op 4 doelpunten staan, want Buyl gleed een voorzet van Godee in doel: 1-6 Hij gleed ongelukkig nog wat verder door en kwam onzacht in aanraking met de paal, maar zonder al te veel erg. 

Op slag van affluiten krulde gelegenheidskapitein Van Roose nog een vrijetrap perfect in de korte hoek. Hiermee zette hij meteen ook de 1-7 eindstand vast. Met deze ruime zege stoot Cercle door naar de 8ste finales in de Beker van België. Of hun tegenstander daarin Moeskroen of Koksijde wordt, was bij het publiceren van dit verslag nog niet duidelijk. De stand in die wedstrijd was nog steeds 0-0.  

Sint-Gillis-Waas vs Cercle: 1-7
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×