Nieuws

Sociaal project

Cercle Brugge zoekt ‘goed doel’

Trouw aan haar historisch gegroeide sociale missie (zoals ook verankerd staat in de vzw-statuten) zet Cercle Brugge zich jaarlijks in voor minstens één actie ten voordele van een goed doel.

De bedoeling ervan is steevast dubbel: zo veel mogelijk mensen bewust maken van een bepaalde problematiek én een mooi bedrag verzamelen om een stukje van de nood te lenigen. Telkens schaart de hele Cercle-familie zich achter de gekozen actie. Zowel de spelers en trainers als het bestuur en de supporters doen enthousiast mee.

Het kan daarbij om een project in het buitenland gaan of een project uit onze regio. Liefst concreet en telkens in samenwerking met een erkende ngo of een organisatie met behoorlijke ervaring op het terrein. Zo droeg Cercle de voorbije jaren een steentje bij voor projecten tegen kindersterfte in Congo en ten gunste van meer antipolio-vaccinaties. Steun ging er ook naar de Clinic Clowns of – het afgelopen seizoen in samenwerking met ‘Kiwanis Vives Brugge’ – naar twee instellingen die werken met autistische jongeren (‘De Berkjes’ en ‘De Kaproenen’).

Ook in het nieuwe voetbalseizoen is het de vaste wil van Cercle om opnieuw haar schouders te zetten onder een sociale actie. Want – zoals in onze baseline verwoord staat – wil Cercle meer zijn dan voetbal.

Ngo’s, vrijwilligersorganisaties, serviceverenigingen roepen we hiermee op hun gemotiveerde kandidatuur te bezorgen aan Cercle Brugge. Graag ook al aangevuld met enkele spitse, creatieve voorstellen over hoe zij een mogelijke samenwerking met de Vereniging zouden zien.

Uit de ingezonden voorstellen zal het bestuur dan één project kiezen en daar gaan we dan met zijn allen voor in het seizoen 2013-2014.

We kijken uit naar uw voorstellen op het mailadres: Jonas.Meulebrouck@cerclebrugge.be

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×