Nieuws

Spelersreacties Lierse-Cercle

"Na de pauze hebben we getoond dat we het wel kunnen"

Cercle keerde ook gisteren, twee weken na het gelijkspel in Bergen, uit Lierse met een punt terug naar Brugge. Nadat Cercle halfweg met 1-0 in het krijt stond, bracht een doelpunt van Etock de bordjes opnieuw in evenwicht. Nadien kregen Buysse voor Cercle en Menga voor Lierse elk nog een uitstekende kans om de wedstrijd te beslissen, maar beide spelers slaagden er niet in de tegenstander het nekschot te geven.

Bij Cercle kon men leven met het punt. In de eerste helft slaagde groenzwart, voor de gelegenheid aantredend in een witte uitrusting, er niet in haar normale spel te ontwikkelen. Bij de rust stond Lierse dan ook verdiend voor. “Onze eerste helft was niet goed”, erkende Thibaut Van Acker na de wedstrijd. “We speelden te laag waardoor we er aanvallend niet goed uitkwamen.”

Ook Bram Verbist kon niet tevreden zijn over de eerste 45 minuten. “Dit moet het minste geweest zijn dat we tot dusver getoond hebben dit seizoen. We hebben veel te weinig uitgevoerd wat de trainer ons opgedragen had. Hij maakte zich dan ook terecht kwaad bij de rust.”

De boodschap sloeg aan, want Cercle trok met een ander gezicht uit de kleedkamer en nam het heft meteen in eigen handen. Verbist beaamt dat. “Na de pauze hebben we getoond dat we het wel kunnen. We zetten meer druk naar voor en dwongen zo verschillende kansen af. De 1-1 van Etock was verdiend.”

Dat doelpunt kwam er nadat Lorenzo Staelens met Monachello en Etock vers aanvallend bloed tussen de lijnen bracht. Beide spelers hadden een voet in de gelijkmaker. Via Monachello belandde de bal bij de kwieke Kameroener, die na samenspel met D’haene op de goede plaats stond en de bal in doel tikte. “Etock is een balvaardige speler. Hij zorgde voor rust aan de bal. Dat hielp ons enorm tijdens onze uitbraken”, strooide Van Acker met lof voor Etock.

Het bleef bij deze 1-1-stand.  Daar konden zowel Verbist als de jonge middenvelder Van Acker op basis van het wedstrijdverloop mee leven. “Toch heb ik een dubbel gevoel bij deze uitslag. Op basis van de volledige wedstrijd is de uitslag terecht. Maar indien we de eerste helft zouden gespeeld hebben zoals we de tweede helft aangepakt hebben, konden we misschien wel meer rapen”, concludeerde Van Acker.

Volgende week onvangt Cercle promovendus KVO in eigen huis. Oostende haalde gisteren een eerste punt binnen tegen OH Leuven en maakte het vorige week ook Club lange tijd moeilijk. Doelman Verbist is dan ook op zijn hoede voor onderschatting of grootspraak. “Wij gaan volgende week voluit voor de overwinning: er vallen belangrijke punten te winnen. Maar daar zullen we hard voor moeten knokken. KV Oostende is een ploeg waar je nooit klaar mee bent. Ze verschijnen elke week met het mes tussen de tanden aan de aftrap en strijden tot het laatste fluitsignaal.”

Spelersreacties Lierse-Cercle
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×