Nieuws

Sporting Lissabon - Bart Buysse

Hernieuwde samenwerking met Sporting Lissabon - Akkoord met Bart Buysse

Cercle Brugge heeft vanmiddag in Lissabon, samen met de nieuwe president en bestuursploeg van Sporting, de samenwerkingsovereenkomst hernieuwd voor een periode van 4 jaar. Daarmee bevestigen beide verenigingen de wederzijdse tevredenheid over het partnership. Binnen deze context zullen een aantal concrete dossiers verder besproken worden.
 
De Portugese jeugdinternational, Michael Pinto, die bij Cercle in beeld was voor de positie van linksachter is echter geen optie. Sporting rekent op korte termijn verder op de beloftevolle ‘Mica’ en bijgevolg is een definitieve overgang niet aan de orde.
 
Cercle anticipeerde wel op dit scenario en was ondertussen gesprekken opgestart met mogelijke alternatieve voor deze positie. Binnen deze mogelijkheden was Bart Buysse de absolute prioriteit. We zijn dan ook zeer verheugd te kunnen melden dat we in de vooravond een akkoord hebben bereikt met de speler en Club Brugge betreffende een definitieve overgang. De 26-jarige Beernemnaar, die eerder zijn strepen verdiende bij Zulte-Waregem en FC Twente, tekende een contract voor 2 jaar met een optie voor 1 bijkomend seizoen.
 
In het verlengde hiervan werden ook 2 beloftevolle jongeren (langer) aan Cercle gebonden. De positie van linksachter werd dubbel bezet met het openbreken van het contract van Niels Mestdagh (1993). De jeugdinternational tekende een nieuwe overeenkomst tot medio 2016. Ook met de polyvalente middenvelder Alessio Staelens (1994) werd een overeenkomst bereikt voor de komende 3 seizoenen.
 
Cercle zet hiermee de uitbouw van de ploeg en van de vereniging verder, zowel op korte als op lange termijn.

Sporting Lissabon - Bart Buysse
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×