Nieuws

SVV Damme - Cercle Brugge 0-3

Cercle Brugge wint eerste oefenwedstrijd.

Sijsele was zondagavond het winderige decor voor de eerste oefenwedstrijd.  Tegenstander was SVV Damme dat met onder meer Olivier Decock, Sven Derijcke, Olivier Verwilst , ... een geroutineerde eersteprovincialer is.  Cercle had in de voormiddag nog erg pittig getraind.

De supporters kregen in de eerste helft een bijzonder jong Cercle-elftal te zien.  In doel startte Bram Verbist.  Achterin speelden van links naar rechts Niels Mestdagh, Gregory Mertens, Gilles Dewaele en Thomas Goddeeris.  Het middenveld werd bevolkt door Karel van Roose, Lukas Van Eenoo en Jilke Deconinck.  Voorin speelden Stephen Buyl, Gaël Etock en Arne Naudts.
Het jeugdige groenzwarte team had voortdurend balbezit en kreeg ook enkele kansen.  Naudts kopte tegen de paal, een poging van een technische vaardige Etock werd van de lijn gekeerd en Karel Van Roose besloot net naast.  Namens de thuisploeg kopte Decock over.  Gescoord werd er niet.

Traditiegetrouw werd onder de rust het hele elftal gewisseld.  Jo Coppens maakte nu zijn opwachting in doel.  Achterin kregen we  de combinatie Boi, Wils, Hendrickx en Cornelis.  De driehoek op het middenveld werd gevormd door Van Acker, Staelens en Smolders.  Aanvallers waren D'Haene, Kabananga en Godee
Wat in de eerste helft nog niet lukte, namelijk scoren, kon in de tweede helft drie maal.
Allessio Staelens opende de score nadat Junior Kabanaga de bal mooi aflegde. Kristof D'Haene scoorde met een fraaie inswinger en Stef Wils kopte de eindstand op het bord.  De lokale doelman onderscheidde zich nog op een mooi afstandschot van een bedrijvige Kabananga en doelpogingen van Smolders en D'Haene.

De kop is er af.  Woensdag oefent Cercle in Lauwe tegen FC Gullegem, nieuwkomer in vierde klasse.

SVV Damme - Cercle Brugge 0-3
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×