Nieuws

U10 wordt 2de op Imexco cup 2012

Het prachtige tornooi Imexso Cup 2013 vond plaats in het oefencomplex van onze Rode Duivels in Tubeke. De perfecte velden en uitstekende organisatie maakten het plaatje compleet.

De U10 van Cercle Brugge begon het tornooi met een gelijkspel tegen Visé en Athois (plaatselijke voetbalvereniging). Het doelpunt van Jules D. tegen Visé zal nog een rol van betekenis spelen in de puntendeling in de poule. De laatste en beslissende wedstrijd van de poulefase was die tegen RSC Anderlecht. De groen-zwarte jongens hadden er zin in en dat resulteerde direct in een heerlijk doelpunt van Xander M., Ono V. vond nog tweemaal de weg naar de netten. Anderlecht was van de kaart en Cercle domineerde en controleerde het verdere verloop van de wedstrijd. Groen-zwart kwam als groepswinnaar uit de poule.

De wedstrijd Zulte-Waregem beloofde een moeilijk wedstrijd te worden. Gezien de wedstrijden in onze competitie steeds spannend waren en met het kleinste verschillen gewonnen of verloren werden. Zulte was het gevaarlijkst voor doel maar het was Xander M. die sluw de bal tegen de netten legde: 1-0.

Matteo V. en Jelle V. zorgden voor een sterke organisatie achterin de verdediging. De wedstrijd was gespeeld en Cercle ging een ronde verder.

Een derby in de halve finale, was de wedstrijd die besliste wie naar de finale mocht.

Strijdvaardig begonnen onze jongens aan de wedstrijd maar onze buren openden de score al vroeg in de wedstrijd. Cercle liet zich niet van de wijs brengen, Di Mateo D. zette de gelijkmaker op het scorebord. Ono V. legde met een streep de bal  naast de doelwachter. De buren drongen aan maar onze keeper Bas L. deed wat hij moest doen, er zou geen bal meer voorbij de lijn komen, hiervoor had hij ook enkel knappe reddingen nodig. Arthur D. scoorde op aangegeven Di Mateo de 3-1: wedstrijd gespeeld. En zo ging Groen-Zwart oververdiend naar de finale.

Onze jongens begonnen ietwat nerveus aan de finale van dit mooie tornooi.

KV Mechelen en Cercle waren de ganse wedstrijd aan elkaar gewaagd. De talrijke supporters zagen een boeiende finale met verschillende doelpogingen van o.a. Jules D., Ono V. en Soren C.. Uit het niets kon Mechelen een gaatje vinden in onze sterke verdediging met o.a. Matteo P. en Emiel S. en zo kon KVM een doelpunt maken. 0-1 was ook de eindscore in de spannende finale.

Cercle mocht zo de trofee van 2de plaats meenemen naar huis.

Xander M. werd door de organisatie beloond met de trofee van ‘beste speler van het tornooi 2013’. Het is een welverdiende eer voor de talentvolle speler van Cercle Brugge.

U10 wordt 2de op Imexco cup 2012
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×