Nieuws

U7 wint Paastornooi in Deinze

Het wint de finale tegen Zulte Waregem

30 maart...De wekker loopt al luidkeels af om 07h, en dit op Stille Zaterdag ! “Nog eventjes omdraaien dacht de trainer”, maar dat was buiten het hongergevoel van dochter lief gerekend.  Bij het ochtendgloren priemde de zon al van ’s morgens vroeg achter de wolken.  “Zou de lente dan uitendelijk toch beginnen ?” was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot.  De ballenzak werd in de koffer geladen en met een warmer wordende zon vertrok ik met een goede moed en vol goesting richting Deinze om aldaar met de U7 deel te nemen aan het Paastornooi.

We werden opgevangen door een zeer vriendelijke en toffe U19-speler van Deinze, Steffen genaamd.  Hij zou ons door het ganse tornooi leiden.  Een vaste kleedkamer waar de sporttassen mochten blijven staan was er niet voorzien.  Dat betekende dat we aan het onthaal mochten doorstappen naar de kleedkamer, alles verzamelen en de tassen terugbrengen naar het onthaal.  Bijgevolg hadden we reeds een fikse wandeling achter de kiezen.  En op dat moment kenden we de afstand naar veld “G3” nog niet.  Het veld waar al onze poulewedstrijden zouden doorgaan.  Het leek ons een leuke poule ! Samen met Kortrijk, Oudenaarde en Aalst vormde Cercle Brugge reek 2.  In de andere reeks mochten Deinze, Harelbeke, AA Gent en Zulte Waregem elkaar bekampen.

Na de stevige wandenling naar het veld begonnen we aan de opwarming.  En dat mag vrij letterlijk worden genomen.  De zon was even snel uit het beeld verdwenen zoals Tom Boonen uit de Ronde van Vlaanderen.  Het werd killig, ijzig zelfs en op een bepaald moment begon het zelf te sneeuwen ! Enfin, we hielden de moed erin en we starten vol enthousiasme aan onze eerste wedstrijd tegen Oudenaarde.  In wedstrijdjes van 2 keer 12 minuten heb je weinig tijd om veel recht te zetten.  We namen het heft dan ook meteen in handen.  Dat leidde al snel tot een 2-0 voorsprong.  De Oudenaardse knalgele outfit deed de oogjes van sommige jongens waarschijnlijk verblinken, want Oudenaarde kwam (verdiend !) terug tot op 2-1.  We bouwden onze voorsprong echter uit tot 3-1 en in een zeer laatste spannende 5 minuten naderde Oudenaarde nog tot op 1 doelpunt, maar de eerste 3 punten waren voor Cercle.  Leve Cercle !

Meteen erna traden we aan tegen de vrienden van KV Kortrijk. In de competitie hadden we 2 keer ruimschoots tegen hen gewonnen, maar op zo’n tornooi spelen andere belangen.  De spelertjes zijn dan ook enorm gefocust op de beker en de medailles.  Het leek een pijnlijke nederlaag te worden want op een bepaald moment stonden we 3-1 achter.  Na een zeer goede tweede helft, inzet en paar mooie combinaties op de mat te hadden gelegd konden we gelijk maken.  3-3 werd de eindstand.  Meteen ook het signaal om in het laatste duel nog eens alles te geven en voluit voor de 3 punten te gaan.  Het leek een makkelijke wedstrijd te worden tegen Aalst.  Al snel stonden we 2-0 voor.  Ik had de indruk dat de spelertjes wat het hoofd lieten hangen in die match en dat het net de wedstrijd was van “ééntje te veel”, met een tegendoelpount tot gevolg. Uiteindelijk tikten we de score verder aan tot 3-1 maar de laatste 5 minuten waren er echt teveel aan.  We kregen nog 2 pijnlijke doelpunten tegen, waardoor we het tweede gelijkspel op rij behaalden.  Met 5 punten op 9 wordt het moeilijk om voor de finale te spelen dachten we.  Kortrijk had evenveel punten, maar had minder doelpunten gemaakt, waardoor we onverwachts alsnog in de finale mochten aantreden, tegen Zulte Waregem.

De jongens pepten zich op en beloofden om alles te geven wat ze in zich hadden.  De jongetjes droomden duidelijk al om met de tornooibeker te mogen pronken en wie zou hen dat niet gunnen uiteraard ? Maar zo dachten de spelers van Zulte Waregem er echter niet over ! Na 10 minuten stonden we 3-0 achter. Boeken dicht denk je dan, maar we keerden terug via een paar mooie solo acties.  We naderden tot op 1 doelpunt.  “Essevee” scoorde meteen tegen....4-2 ! Nog 6 minuten te gaan...Moeilijk, maar niet onmgelijk ! Met het mes tussen de standen trokken we ten strijde.  Dat leverde resultaat op.  4-3...Nog 3 minuten ! Komaan jongens...De trainer en supporters stuurde de groen-zwarte jongens nog een laatse keer naar voor en alweer met succes : 4-4 ! In de laatste 2 minuten werd het nog bibberen en beven, maar we hielden stand.  Een strafschoppenreeks moest over winnaar en verliezer beslissen.  Elke ploeg diende 3 strafschoppen te nemen.  Na het geven van deze 3 reguliere strafschoppen stond de stand 7-7.  Niemand die had gemist.  En toen kwam het gloriemoment van onze doelman.  Hij stopte eerst de strafschop van Waregem en mocht nadien zelf de strafschop nemen.  Hij zetten deze feilloos om met een geweldige knal in de winkelhaak.  Dit werd gevierd alsof we wonnen de Champions League ! En al bij al bekeken, voor die mannetjes is het dat eigenlijk wel ook !

Met de beker in de lucht en een echte gouden medaille rond de nek poseerde onze helden maar al te graag voor de groepsfoto !

 

Leve Cercle U7 !

U7 wint Paastornooi in Deinze
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×