Nieuws

U8 wint Paastornooi in Deinze

Het speelt de finale tegen KV Kortrijk

Met enige trots kan ik jullie laten weten dat wij van de U8 het voorbeeld van de U7 volgden en ook met de overwinning naar huis trokken. Niet enkel het resultaat, maar vooral de manier waarop dit behaald werd, was bijzonder knap.

We startten onze poulewedstrijden tegen Deinze. Het begin was wat aarzelend; we kwamen zelfs 0-1 achter, maar al snel sloeg onze turbo aan en konden we vrij vlot afstand nemen van deze stevige tegenstander. De match tegen Lokeren kondigde zich vooraf aan als de sleutelwedstrijd van onze poule. Onze jongens speelden dan ook heel geconcentreerd.  Ook het voetbal was prima. We bleken een klasse te sterk voor de Oost-Vlamingen en zetten hen relatief makkelijk opzij. De poulewinst leek dus zo goed als binnen! De laatste poulewedstrijd - tegen  Harelbeke - was onze minste prestatie van het tornooi. Wellicht was ons haastig binnen geschrokken middagmaal nog niet helemaal verteerd. Toch behaalden we een logische overwinning wat ons alvast  een plaatsje bij de beste vier opleverde.

We maakten ons op voor de clash tegen Club Brugge in de halve finale. Verrassend genoeg kwamen onze blauwe buren niet verder dan een derde plaats in hun poule en moesten wij tegen Kortrijk strijden voor een plaats in de finale. We startten in elk geval superscherp en stonden 6-1 voor bij de rust. De buit leek dan ook binnen. Toch was het even schrikken na de pauze: Kortrijk kwam stevig opzetten en kreeg heel wat kansen. In die periode hield onze doelman ons recht met enkele prachtige reddingen. Toch kwam Kortrijk terug tot 6-4. Toen vonden we het welletjes en op een schitterende tegenaanval maakten we er 7-4 van.  Bij Kortrijk was de veer gebroken en we liepen nog uit tot een 10-4 einduitslag.

Ook de tegenstander in de finale was op zijn zachtst gezegd een verrassing te noemen: we kwamen uit tegen Nazareth- Eke! Aangezien deze gewestelijke ploeg enkele eersteklassers had uitgeschakeld, konden we ze beter niet onderschatten! Onze jongens gingen echter door op hun elan. Aanvankelijk hield Nazareth nog stand tot 3-2, maar daarna moesten ze toch duidelijk het onderspit delven. Uiteindelijk wonnen we met 10-2 en was de eindzege binnen.

In alle bescheidenheid durf ik stellen dat we de oververdiende winnaar van het tornooi waren. We wonnen immers al onze wedstrijden en dit telkens met minstens 4 doelpunten verschil. Voor mij als trainer was het heel leuk dat we dit overwicht te danken hadden aan onze collectieve kracht: we speelden als een echte ploeg en elke speler had een duidelijk aandeel in het succes. Iedereen deed wat van hem verwacht werd op zijn positie. Kers op de taart was dat we ook het spektakel verzorgden: we lieten bij momenten prachtige combinaties zien en scoorden heel wat pareltjes van doelpunten. Dikke proficiat aan iedereen die zij steentje bijdroeg!

J. Vandekerckhove

U8 wint Paastornooi in Deinze
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×