Nieuws

Verslag Cercle-OHL

Cercle en OHL delen de punten

Op de zesde speeldag deelden Cercle en OH Leuven de punten. Beide ploegen maakten een doelpunt na de pauze, al kon de score hoger opgelopen zijn. OHL trof tweemaal het doelhout en Cercle miste een strafschop.

In vergelijking met de wedstrijd op Genk wijzigde Staelens zijn ploeg op 2 posities. Uchebo en Monachello haalden beiden voor de eerste keer dit seizoen de basiself. Smolders en Kabananga verdwenen naar de bank. 

Na een studieronde toonde Cercle zich de meest offensieve ploeg. De stilstaande fases en verre inworpen zorgden regelmatig voor gevaarlijke situaties in het Leuvense strafschopgebied. Wils gleed de bal naast de Leuvense kooi. De bedrijvige D'Haene probeerde het enkele malen vanop afstand, en ook Van Eenoo waagde zijn kans. 
Het was echter Leuven dat in de eerste periode het dichtst bij de openingstreffer kwam. Een afstandsschot van Van Goethem spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Kort na de pauze begon D'Haene aan een knappe slalom. Hij plaatste de bal naast. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Op het uur verstuurde Messoudi een voorzet in de rug van de verdediging. Ngolok kon de bal aannemen en voorbij een kansloze Delle in doel schuiven. 
Amper 5 minuten later sloeg diezelfde Ngolok de bal weg in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jerome Nzolo aarzelde niet en legde de bal op de stip.
Bailly koos de goede hoek en hield Mertens van de gelijkmaker. Cercle bleef strijden en een kwartier voor tijd scoorde het dan toch de verdiende gelijkmaker. Bailly kon in eerste instantie het schot van de ingevallen Kabananga keren. Etock, eveneens na de pauze op het veld gekomen, was uitstekend gevolgd en tikte de 1-1 tegen de netten.

Het wedstrijdslot bleef spannend. Cercle haalde nog opgelucht adem toen een kopbal van Ogunjimi tegen de paal belandde. De stand wijzigde echter niet meer. 

Verslag Cercle-OHL
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×