Nieuws

Verslag Cercle-Westerlo

Westerlo verslaat Cercle in oefenduel

In de voorlaatste oefenwedstrijd van deze seizoensvoorbereiding nam Cercle het in Oudenburg op tegen tweedeklasser Westerlo. 

Cercle startte gretig: al snel bereikte Kabananga Boi, maar zijn schot werd afgeblokt. Cercle was de bedrijvigste ploeg in het wedstrijdbegin, maar het bleef bij halve kansen. 
De eerste helft was halfweg toen Smolders de bal doorstak naar Kabananga. De nieuwe Cerclespits nam de bal aan in de zestien, draaide en trapte meteen. Zijn schot ging net over. Wat later krulde Van Eenoo een vrije trap rakelings naast. 

Westerlo bleef voor de rust onmondig in de zone van de waarheid. Paulussen mikte zijn schot in de handen van doelman Coppens.
Een gemeten voorzet van Buysse kon door Smolders niet binnengekopt worden en ook D'haene, op aangeven van de balvaste Kabananga, zag zijn poging stranden op een verdedigend been.

Na de koffie namen de Westelse bezoekers meteen het initiatief. Molenberghs werd in minuut 47 vrijgespeeld in de zestien en plaatste de bal voorbij Coppens in doel. Westerlo bleef aandringen, maar Janssens en Tossard trapten voorlangs. 
Cercle kon het tempo van de eerste helft niet aanhouden. Thibaut Van Acker probeer het uit de tweede lijn, maar Van Langendonck stond pal. Een langgerekte aanval, opgestart door Frederik Boi, kwam via Buysse opnieuw bij Boi. De Cerclespeler kwam een voetje te kort om de gelijkmaker te scoren. 

Bij een drankpauze halfweg wisselde Lorenzo Staelens de halve basisploeg. De nieuwkomers konden niet verhinderen dat Westerlo in het slot van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg bleef. Coppens greep echter nog enkele keren goed in. 

Komende zondag speelt Cercle zijn jaarlijke galamatch tegen FC OFI Kreta. De wedstrijd start om 18u30. Abonnees wonen de match gratis bij, de anderen betalen 10 euro. 

Opstelling: Coppens, Cornelis (67' Van Roose), Wils (67' Vidarsson), Mertens ('67 Dewaele), Buysse ('67 Buyl), Van Acker, Van Eenoo ('67 Staelens), Smolders, Boi ('67 Uchebo), Kabananga, D'Haene. 

Na afloop maakte Cercle-TV kort kennis met Bart Buysse. Het gesprek ziet u in onderstaande video.

 


 

Verslag Cercle-Westerlo
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×