Nieuws

Vincent Euvrard aangesteld als T1

Voorstelling nieuwe technische staf

Ver weg van alle speculaties in de pers heeft de raad van bestuur van Cercle Brugge K.SV., samen met nieuwbakken Technisch Directeur Eric Deleu, hard gewerkt aan de samenstelling van de technische staf voor volgend seizoen.

Het is met groot plezier dat we u de komst van een volledig nieuwe technische staf kunnen aankondigen, die een complementair geheel zal vormen van jong dynamisme, ambitie, ervaring en netwerk in de voetbalwereld en liefde voor de vereniging.

De technische staf zal worden geleid door T1 Vincent Euvrard. Vince, nu 34 jaar, doorliep de jeugdreeksen van Cercle en was in het seizoen 2001/2002 op 18-jarige leeftijd de sterkhouder in ons eerste elftal, wat hem na 1 seizoen al een transfer naar KRC Genk opleverde. Hij zette het voornaamste deel van zijn spelerscarrière verder bij STVV.

Vince heeft een expert class sportmanagement gevolgd aan de VUB, is gediplomeerd UEFA A coach en start in 2017 de opleiding Pro License. Sinds 2013 trainde hij  achtereenvolgens de beloften en eerste ploeg van Hasselt. Vorig jaar zette hij met beperkte middelen een puike prestatie neer als coach van ASV Geel. Vince wordt door kenners getipt als een beloftevolle coach met een mooie toekomst en we zijn dan ook fier dat hij voor het nieuwe Cercle project kiest.

Met de aanstelling van Vince houdt Cercle de traditie in ere dat het jonge coaches een kans wil geven. Eerder was dat het geval met Georges Leekens, Glen De Boeck, Bob Peeters en Arnar Vidarsson.

Ervaring en expertise zullen aan de professionele staf worden toegevoegd door Bernard Smeets. Bernard, die als sportman actief was in de rugby is met zijn 41 jaar, geen onbekende in de voetbalwereld, want hij vervulde diverse functies bij Standard Luik (aan de zijde van José Riga), Bergen, KV Oostende (aan de zijde van Gilbert Bodart) en Visé. Na een recente tussenstap bij Metz, waar hij o.a. met Nuno Reis werkte, maakte hij vorig seizoen deel uit van de staf van de kampioenenploeg van WS Brussel.

Bernard is van opleiding physical coach en behaalt dit jaar zijn Pro License diploma. Zijn voetbaltechnische kennis, ervaring en netwerk zullen ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zijn aan onze staf. Hij zal de dubbele taak vervullen van hulptrainer en physical coach. In deze laatste functie zal hij de rol overnemen van Wim Langenbick, die na 20 jaar trouwe dienst, ervoor kiest om zijn professionele carrière elders te beproeven. We wensen Wim oprecht te danken voor zijn nooit aflatende inzet voor Cercle, en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe uitdaging!

Johnny Nierynck, die ook als hulptrainer aan de staf wordt toegevoegd, hoeven we aan niemand voor te stellen. Als betrouwbaar sluitstuk spoorde hij onze verdedigingslinie aan tussen 2000 en 2004. Iedereen herinnert zich Johnny nog in zijn rol als drijvende kracht achter het team dat ons in het seizoen 2002-2003 terug naar de hoogste afdeling bracht.

Inmiddels deed Johnny reeds 10 jaar ervaring op als coach. In het seizoen 2010-2011 was hij beloftentrainer bij KV Oostende, en vanaf 2011 was hij achtereenvolgens T1 van 4e klassers KBS Poperinge en KVK Westhoek.

Johnny is nu 43 jaar en zijn gedrevenheid en honger om met Cercle te promoveren is meer dan ooit aanwezig.

Jimmy De Wulf, dit jaar trainer bij de kampioenenploeg van onze beloften, zal een grotere verantwoordelijkheid krijgen bij de doorstroming van de eigen jeugd, de integratie van jeugdspelers in de A-kern, en de opvolging van uitgeleende spelers. Jimmy zal zich toespitsen op een elite-ploeg en zal er de beste beloften, U19 en U17 spelers klaarstomen voor het grotere werk.

Dit uiterst complementaire team moet de ambitie waarmaken van de raad van bestuur om de droom van elke Cercle supporter ook daadwerkelijk te realiseren: de promotie realiseren naar waar Cercle thuishoort: 1A!

De komende dagen zal Eric Deleu samen met zijn technische staf verdere stappen zetten naar de samenstelling van de kern voor volgend seizoen.

 

Ollemolletope!

Leve Cercle!

 

Namens de raad van bestuur.

Vincent Euvrard aangesteld als T1
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×