Nieuws

Voorbeschouwing Bergen-Cercle

Voorbeschouwing Bergen-Cercle

Aanstaande zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd van groen-zwart op het programma. Na een intensieve voorbereiding hoopt Cercle het afgelopen seizoen snel te doen vergeten. Om te beginnen tegen RAEC Mons, waar het een wederontmoeting wordt met oude bekenden Vusumuzi Prince Nyoni en T2 Geert Broeckaert.

De jongens van Enzo Scifo, ook dit seizoen hoofdcoach van de Draken, misten afgelopen seizoen op een haar na Play-Off I. Ze strandden op de zevende plaats met 44 punten. In Play-Off II, waarin ze het opnamen tegen Gent, Lierse en Kortrijk, eindigden ze met 10 punten op de tweede plaats.

De ploeg versterkte zich tot nu toe met Mununga (Beerschot AC) en international Spungin (Maccabi Tel Aviv). Ook Arbitman, vorig jaar nog geleend van AA Gent, komt nu definitief over naar de Henegouwse ploeg. Twee Bergense spelers, Van Imschoot en Bertelin, vertrokken richting nieuwkomer KV Oostende.

Cercle en Bergen troffen elkaar enkele weken geleden al in het begin van de oefencampagne. De match eindigde op 0-3 in het voordeel van Bergen. Toch mag aan dat resultaat niet teveel aandacht geschonken worden, aldus Lorenzo Staelens. “Die oefenmatch viel erg vroeg in de voorbereiding. Wij speelden twee helften met een ander elftal, zij hebben meteen hun sterkste ploeg opgesteld. Dat geeft een vertekend beeld. Bovendien hebben we twee doelpunten op stilstaande fases weggegeven.”

Neem je toch zaken mee uit die wedstrijd?

“Natuurlijk, de stilstaande fases, dat is daarna niet meer gebeurd. Het was een zwak moment, maar we hebben dat meegepakt en er op getraind.”

We staan aan het begin van de competitie, dit is een nieuwe start voor Cercle. Welk gevoel leeft er bij de ploeg?

“Dat het zo snel mogelijk mag beginnen. De voorbereiding is achter de rug, die is altijd plezant en leuk, maar nu komt het erop aan om punten te pakken. Dat is nog altijd het doel van het spelletje. Zaterdag beginnen we er met volle moed aan. Na zes matchen houden we een evaluatie van de start van de competitie, hopelijk met een heel aantal punten.”

Tenslotte is er nog blessurenieuws. Behalve Joey Godee is iedereen topfit om wedstijden te spelen. Boi hield geen blessure over aan de stamp die hij tegen OFI Kreta moest incasseren en kwam vandaag op training al volop in actie.


Onze jongens hopen heel wat supporters mee te krijgen naar Bergen. Wie wil kan zich inschrijven voor de busverplaatsing (meer info: http://cerclebrugge.be/nl/a-kern/wedstrijden/detail/760/ticketinfo). Wie met eigen vervoer gaat, vindt hier een praktische wegbeschrijving: http://www.raec-mons.be/index.php?page=stade-nl.

Voorbeschouwing Bergen-Cercle
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×