Nieuws

Voorbeschouwing Cercle-Anderlecht

Voorbeschouwing Cercle-Anderlecht

Cercle werkt vrijdag haar eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen af. Hierin neemt de Vereniging het op tegen Royal Sporting Club Anderlecht.

Anderlecht werd afgelopen seizoen voor de tweeëndertigste keer landskampioen, een record in België. Dit leverde hen een rechtstreeks ticket op voor de prestigieuze Champions League.
Ook in dit nieuwe seizoen behaalde paarswit meteen een prijs. Twee weken geleden wonnen ze de Supercup door bekerwinnaar Genk op eigen veld te verslaan. De competitie startte Anderlecht evenwel minder succesvol. Lokeren kwam afgelopen zondag in het Constant Vanden Stockstadion winnen met 2-3.

Toch lijkt het sportieve huiswerk nog niet klaar bij de hoofdstedelingen. Deze zomer verliet heel wat ervaring de ploeg van trainer John van den Brom. Mbokani, Biglia,Wasilewski, De Sutter en Jovanovic zijn opvallende namen in dit lijstje.  In hun plaats kwamen voorlopig de jonge Spanjaard Fede Vico en de Serviër Luka Milivojevic, die eerder deze week een contract ondertekende en meteen speelgerechtigd is.  Suarez en Cyriac, beiden langdurig geblesseerd vorig seizoen,  zijn opnieuw fit en vormen de vermoedelijke aanvalslinie.
Momenteel krijgen een aantal jonge talenten hun kans bij paarswit. Vooral Youri Tielemans speelde zich vorige week in de kijker. Verwacht wordt dat Herman Van Holsbeeck in augustus nog een aantal inkomende transfers zal afronden.

De afgelopen jaren klopte Cercle Anderlecht verschillende keren in eigen huis. Zowel in de seizoenen 2010-2011 als 2011-2012 won de Vereniging met het kleinste verschil. Nog een seizoen eerder maakte Bozovic een memorabel doelpunt in de terugmatch van de kwartfinale van de beker, waarmee hij het paarswitte lot bezegelde en Cercle een stapje dichter bij de bekerfinale bracht.  

Tegen Cercle kan Anderlecht niet rekenen op de geschorste Kouyaté. Kljestan blesseerde zich tegen Lokeren aan zijn oor en is twijfelachtig. Vanden Borre is onvoldoende fit en is niet opgenomen in de selectie.

Bij Cercle is iedereen fit en zijn er geen spelers geschorst. De wedstrijdselectie van Lorenzo Staelens kan u via de wedstrijdpagina (A-Kern/Wedstrijden/Cercle-Anderlecht) terugvinden.

Supporters worden aangeraden het nieuwsbericht over de wijzigingen in en om het stadion nogmaals te lezen en tijdig naar het stadion af te zakken om er samen een groenzwart feest van te maken.

Voorbeschouwing Cercle-Anderlecht
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×