Nieuws

Voorbeschouwing Cercle - Lierse

Laatste thuiswedstrijd van 2016!

Op speeldag 5 van de terugronde ontvangt Cercle de Pallieters in het Jan Breydelstadion.

Cercle en Lierse delen momenteel de derde plaats in het klassement voor de terugronde, op 1 punt van leiders Roeselare en OH Leuven. In de heenronde werd er niet gescoord tijdens Cercle-Lierse

Bij Cercle blijven Luissint, Kis, Fabris en Van Damme in de ziekenboeg. 

José Riga selecteerde volgende 19 namen:

Lentz, De Bie, Vanderschaeghe, Vanbelle, Khchab, Bourdin, Lambot, Dewaele, Coussement, Galvez-Lopez, De Schryver, Haroun, Maertens, Bertaccini, Yagan, Naudts, De Oliveira, Diallo en Soumah.

Cercle haalde tot dusver 7 op 12 in de terugronde. Hoe tevreden ben je hiermee?
Ik ben daar zeker tevreden mee. We speelden al 3 keer buitenshuis in de terugronde en kregen slechts 2 tegendoelpunten, waarvan 1 penalty. Dat geeft ons vertrouwen: als je iets wil bouwen moet je beginnen met de fundering en de laatste weken stond ons blok er. Op het offensieve vlak creëren we kansen maar moeten we nog efficiënter leren te zijn. Naar het klassement kijk ik nog niet: met 3 punten meer of minder kan je in deze fase op een volledig andere plaats staan. Bovendien moeten we met beide voeten op de grond blijven staan: zowel tegen Lommel als Union scoren we in de slotfase. Beide wedstrijden konden ook op een gelijkspel geëindigd zijn. Anderzijds konden we op Antwerp zeker ook aanspraak maken op de overwinning.

Voor de winterstop speelt Cercle nog tegen Lierse en Roeselare, twee titelkandidaten. Geen evidente opdracht?
We willen met een goed gevoel de winterstop intrekken en willen bovendien iets doen aan het feit dat Cercle nog geen 2 competitiewedstrijden op rij kon winnen dit seizoen. 
We zijn aan het bouwen en willen elke wedstrijd een stap vooruit zetten. We zijn op dat vlak ambitieus maar realistisch: elke nieuwe stap is moeilijker dan de vorige. 
We willen morgen een goede wedstrijd spelen in eigen huis, en op die manier supporters warm maken om naar het stadion te komen. De kwaliteiten van Lierse zijn ons bekend: op individueel niveau hebben ze veel spelers die het verschil kunnen maken. Ze hebben dit seizoen veel ambitie en aangezien het in de heenronde net niet lukte voor hen, zullen zij er sowieso voor gaan. 


In de lijst van geblesseerde spelers blijven dezelfde namen opduiken. Hoe gaat het met hen?
Samuel Fabris en Xavier Luissint zijn er op dit moment nog niet klaar voor. Tomislav Kis heeft deze week al enkele keren meegetraind, maar we willen geen risico nemen door hem te snel te brengen.

Kerstmarkt

Voorafgaand de wedstrijd Cercle Brugge-Lierse is er ook nog een Kerstmarkt, dit jaar georganiseerd door verschillende supporters en supportersverenigingen

Het programma van de kerstmarkt is opgemaakt voor groot en klein. U krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen aan spelers en leden van het bestuur en uw kleine spruit kan de kerstman ontmoeten.

Naast dit programma proberen we ook een gezellige en familiaire sfeer te creëren aan de hand van kerstmuziek. En ook Joxx verzorgt het speelplezier van onze kleine supporters met 2 springkastelen.

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×