Nieuws

Voorbeschouwing Cercle-Union

Riga: ik verwacht veel van mijn ploeg en van de fans morgen

Morgenavond neemt Cercle het thuis op tegen Union. De Brusselaars verkeren in uitstekende vorm sinds de winterstop. Leuven werd met een 4-0 terug naar huis gestuurd en de troepen van Marc Grosjean namen ook 3 punten mee uit Roeselare. Verder hielden ze Lierse, Antwerp en Lommel op een gelijkspel. Verliezen deed Union in 2017 nog niet. Brengt Groen-Zwart daar vrijdag verandering in?

Cercle recupereert Pierre Bourdin die na zijn hoofdwonde, opgelopen in de wedstrijd tegen Roeselare, terug deel uitmaakt van de kern. Mathieu Maertens is nog niet opgelapt. Ook Tafsir Chérif hoort nog bij de geblesseerden. Verder blijven Van Damme, Vanbelle, Lambot, Dildick, De Schryver, De Bie en Fabris onbeschikbaar in de overvolle ziekenboeg. 

De selectie bestaat zo uit volgende 19 namen: 
Paul Nardi, Gilles Lentz, Mathieu Vanderschaeghe, Mehdi Khchab, Christophe Vincent, Ilombe Mboyo, Arne Naudts, Jesse Galvez-Lopez, Tomislav Kis, Sébastiaan Brebels, Pierre Bourdin, Raphaël Diarra, Mehdi Beneddine, Amadou Diallo, Paulino Bertaccini, Niels Coussement, Alhassane Soumah, Gilles Dewaele en Yvan Yagan.

We vroegen aan José Riga hoe hij aankijkt tegen de vorige en de volgende wedstrijd.

Ik was heel gelukkig voor mijn team en de supporters na Lommel. Het was een felbevochten wedstrijd. Dat hadden we ook verwacht. Lommel heeft vooral in de 2de helft kansen gekregen, maar ik ben erg opgetogen over de manier waarop we de wedstrijd hebben aangepakt. Ik moest alweer puzzelen en enkele jongens hadden al een tijdje niet gespeeld, denk maar aan Raphaël Diarra. Het is een opsteker dat ook zij hun inbreng hebben. 

Union schat ik sterker in dan Lommel. De ploeg van Marc Grosjean zit in een heel goede flow. De laatste 5 wedstrijden lieten ze haast geen punten liggen. 

Over de progressie van Mboyo ben ik heel tevreden. We hebben hem aangetrokken een extra wapen te hebben en om doelpunten te maken. We wisten dat hij van ver moest terugkomen, maar al van bij zijn debuut staat hij er en trekt hij ons mee over de streep.

Je merkt aan alle tegenstanders dat iedereen heel nerveus is. We zitten in een competitie met maar 8 ploegen, en 3 punten meer of minder maakt veel verschil. 
Ik verwacht veel van mijn ploeg die er elke week meer dan 100% voor gaat. Ik verwacht even veel van onze supporters die ons thuis ook een extra boost moet geven.  

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×