Nieuws

Voorbeschouwing Lommel - Cercle

Cercle in Soevereinstadion op zoek naar 3 punten

Met nog 4 wedstrijden te gaan in de tweede periode van de Proximus League, trekt Cercle morgenavond naar het Soevereinstadion in Lommel. De Limburgers bezetten momenteel de laatste plaats in het klassement. De mannen van Tom Van Imschoot verzamelden in de tweede periode nog maar 4 punten. 2 daarvan pakten ze in de laatste 3 wedstrijden. Eerst hield het op eigen veld Roeselare op 1-1. Vorige week kwam Union niet tot scoren in het Soevereinstadion.

Bij Cercle zijn Fabris, De Schryver, Van Damme en Vanbelle nog voor onbepaalde tijd onbeschikbaar. Tijdens de wedstrijd tegen Roeselare vielen opnieuw 3 gekwetsten uit. Pierre Bourdin (hoofdwonde), Benjamin Lambot (enkel) en Mathieu Maertens haalden niet het einde van de wedstrijd en zijn er ook tegen Lommel niet bij. Het papierwerk voor de transfer van Tafsir Chérif is deze week wel afgerond. Hij zit voor het eerst in de kern.

De selectie

Paul Nardi, Gilles Lentz, Mathieu Vanderschaeghe, Mehdi Khchab, Christophe Vincent, Ilombe Mboyo, Tafsir Chérif, Arne Naudts, Jessy Galvez-Lopez, Sebastiaan Brebels, Raphaël Diarra, Mehdi Beneddine, Amadou Diallo, Paolino Bertaccini, Niels Coussement, Alhassane Soumah, Gilles Dewaele, Yvan Yagan en Tomislav Kis.

José Riga

Merk je een positieve impact op de groep met de nieuwe spelers erbij? 

We merken zeker een positief effect op sportief vlak, maar het voelt toch ook dubbel aan. Ondanks de nieuwe inbreng missen we heel wat spelers met blessures. Deze week moeten we centraal achterin puzzelen door de afwezigheid van Benjamin Lambot en Pierre Bourdin. Voor de match tegen Lommel missen we ook Mathieu Maertens. We blijven dit seizoen absoluut niet gespaard van blessures. Enkele spelers krijgen nu meer kansen, het is aan hen om hun waarde te bewijzen.

De inbreng van Ilombe Mboyo vorige wedstrijd, was natuurlijk een opsteker. Christophe Vincent brengt ons ook iets bij. Hij heeft een uitstekende mentaliteit en is een echte ploegspeler. Door het vertrek van Faris Haroun en de blessures van Guillaume De Schryver en Samuel Fabris is het toch belangrijk om er naast Sebastiaan Brebels nog een extra middenvelder bij te hebben.

Hoe schat je Lommel in?

We moeten ze zeker niet onderschatten. Ze verloren wel van Antwerp en Lierse, maar die twee ploegen hadden hun handen vol met de Limburgers. Met Wouter Corstjens haalden ze in de winter ook extra ervaring in huis. Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd. De vorige verplaatsing op Lommel hadden we het ook moeilijk.

Vorige week hadden we een moeilijke eerste helft, maar in de tweede helft kwamen we wel goed terug van een achterstand. Dat toont onze mentale weerbaarheid. De spelers geven elke wedstrijd alles. Soms moeten we enkel nog wat slimmer met de situatie omgaan. 

Hoe verliep de training? Deze week konden jullie terug op gewoon gras trainen.

Het is zeker anders trainen. Je moet minder opletten voor blessures. Op kunstgras kan een verkeerde beweging of een sliding al voor een blessure zorgen.  
 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×