Nieuws

Wedstrijdverslag OHL-Cercle

Efficiënt Leuven pakt volle buit tegen moedig Cercle

Aan Den Dreef stond op de derde speeldag van de play-downs voor beide ploegen veel op het spel. Ondanks de druk werd aan beide kanten met lef gevoetbald. Leuven gaf het balbezit aan de bezoekers, maar toonde zich dodelijk efficiënt toen Casagolda op slag van rust de 1-0 op het bord zette. Cercle ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar die ging er niet in. 

José Riga rekende voor de tweede week op rij op dezelfde basiself. De Cercletrainer had op vlak van positionering wel enkele verrassingen in petto met Khchab die rechts op het middenveld begon. Na 5 minuten was die line-up al achterhaald toen Mehdi Khchab bleef liggen na een spurtduel met Tabekou. Sebastiaan Brebels was zijn vervanger. 

Groen-Zwart kreeg het balbezit in een felle eerste helft. De Vereniging speelde ondanks de druk met veel lef. Lambot gleed de eerste poging van Tabekou in hoekschop, daarna volgde nog amper gevaar van OHL. Na 25 minuten kon Naudts een knappe actie van Coussement inkoppen, maar de kopbal strandde op de lat. Even later stuurde Naudts Yagan de diepte in. De flanaanvaller kwam oog-in-oog met Henkinet maar miste het kader met zijn schot.

Aan de overkant toonde Casagolda zich wel dodelijk efficiënt. Hij nam na een spelhervatting de bal meteen op de slof. Het vluchtschot verdween achter Nardi perfect in het hoekje. De Leuvense aanhang vierde feest. 

De 2de helft begon zonder Mboyo, die geblesseerd in de kleedkamer bleef. Bertaccini kwam de spits vervangen. De Cerclespelers lieten de nieuwe opdoffer niet aan hun hart komen en startten fel aan de 2de periode. Naudts rukte meteen op naar het doel van Henkinet maar Kocabas gooide zich er met gevaar voor lijf en leden tussen. Diezelfde Naudts was dan weer net te klein om de voorzet bij de daaropvolgende hoekschop binnen te koppen. 

Het bleef een fysieke uitputtingsslag. Beide ploegen speelden met het mes tussen de tanden. Hoewel het vaak net op of over het randje was, liet ref D'hondt veel doorspelen, waardoor er het tempo in de wedstrijd bleef. Leuven moest gaandeweg achteruit en de meegereisde fans van Groen-Zwart verzorgden de sfeer in het stadion. 

De muur die OHL optrok vertoonde dan wel barsten, maar het bleef een stugge vesting. Pas in de laatste 10 minuten kon Naudts nog eens dreigen na een afgelegde bal van Maertens. Zijn schot ging naast het doel van Henkinet. Intussen was Kis de moegestreden Vincent komen vervangen. Cercle ging vol voor de gelijkmaker. Dat gaf ook de ruimte aan Tabekou om een lange rush op te zetten. Zijn voorzet kwam perfect in de loop van de pas ingevallen El Banouhi, maar diens voeten hadden nog te koud. Hij verkwanselde de mogelijkheid om Cercle helemaal af te maken. Zo bleef het spannend tot het einde, maar het leverde niets meer op voor Cercle dat na een enorme veldslag thuis op zoek moet naar een overwinning.

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×