Nieuws

Voorbeschouwing Cercle-Tubeke

Cercle ontvangt Tubeke in de eerste wedstrijd van 2017

Na een onderbreking van 3 weken gaat Groen-Zwart morgen de laatste rechte lijn in van de reguliere competitie. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ontvangt Cercle AFC Tubeke in het Jan Breydelstadion. De wedstrijd start om 20u.

Naast de langdurig afwezige Van Damme telt Cercle 4 geblesseerden: een speler in elke linie.  Voor verdediger Wesley Vanbelle is een operatie aan de buikspieren onafwendbaar, hij zal enkele weken out zijn. Doelman Lentz en middenvelder De Schryver sukkelen met overbelastingskwalen, er wordt geen risico genomen met hen. Voorin is De Oliveira nog steeds onbeschikbaar.
Ook nieuwkomer Tafsir Chérif werd niet opgenomen in de wedstrijdkern, de administratie rond zijn overgang is nog niet volledig afgerond.
Trainer José Riga selecteerde volgende 19 spelers: Nardi, De Bie, Vanderschaeghe, Khchab, Coussement, Bourdin, Lambot, Beneddine, Dewaele, Brebels, Diallo, Maertens, Galvez-Lopez, Fabris, Bertaccini, Naudts, Yagan, Soumah en Kis.

Na een mindere competitiestart beleeft AFC Tubeke een rustig seizoen. Uit de 6 wedstrijden van de terugronde puurden de Waals-Brabanders 8 punten, netjes verdeeld tussen 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen.
Bij Tubeke vertrokken twee spelers tijdens de winterstop. Lefaix keert terug naar Frankrijk, Shengelia wordt uitgeleend aan het Koreaanse Daejon Citizen. De jonge Koreaan Lee komt les Sang et Or versterken.

In de aanloop naar deze wedstrijd sprak het webteam met trainer José Riga.

Hoe is de afgelopen voorbereidingsperiode verlopen?

“Heel goed. Na de kleine break verschenen mijn spelers gemotiveerd op het trainingsveld. Er werd hard getraind en zowel het trainingsniveau als de sfeer waren goed. Voor ons komt het er nu op aan resultaten bij elkaar te voetballen, maar die resultaten beginnen met hard werk op het trainingsveld. In dat opzicht ben ik zeker tevreden over de afgelopen voorbereiding.”

De spelerskern wijzigde de afgelopen weken. Met Faris Haroun verdween een centrale pion, maar er kwamen 4 nieuwe spelers bij.

“Als trainer wil ik een zo sterk mogelijke kern ter beschikking hebben en had ik Faris het liefst bij ons zien blijven. Als een speler echter op een aanbod van een andere ploeg wil ingaan, is het moeilijk hem te overtuigen om toch te blijven.
Met Brebels is er een jonge maar goede middenvelder bij de ploeg gekomen. Hij heeft kwaliteiten, past bij Cercle en is een versterking voor onze kern.

Daarnaast kwamen er nog 3 spelers over van onze sportieve partner AS Monaco.
De komst van Paul Nardi zorgt voor extra concurrentie onder de keepers, waardoor de doelmannen elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen. Paul is jong maar erg goed, en bouwde bij Nancy al de nodige ervaring op in League 2.
Omdat de operatie van Wesley Vanbelle onvermijdelijk bleek, hebben we met Mehdi Beneddine een extra linkerflankverdediger aangetrokken. Mehdi speelde in de jeugdploeg van Monaco maar trainde er mee met de A-kern. Ook hij heeft duidelijke kwaliteiten en moet nu snel vertrouwd geraken met onze ploeg en de competitie.
Tafsir Chérif tenslotte is een technisch sterke offensieve flankspeler. Het afgelopen halfjaar kwam hij niet zo vaak aan de bak toen hij door Monaco aan het Portugese Rio Ave uitgeleend werd, dus hij zal waarschijnlijk iets meer tijd nodig hebben om het goede ritme te vinden.

Tijdens een transferperiode kan de spelerskern op elk moment wijzigen en moet je er als trainer steeds voor zorgen dat je een nieuwe balans vindt met het beschikbare spelersmateriaal. Ik ben in ieder geval tevreden over de inkomende transfers.”

Na hun blessures zijn Fabris en Kis voor het eerst opgenomen in de wedstrijdkern.

“Samuel Fabris traint sinds enkele dagen voluit mee met de groep en voelt geen reactie. Hopelijk kan hij op korte termijn volledig wedstrijdfit worden. Ook Tomislav Kis ondervindt geen fysieke problemen meer en traint mee met de groep. Beide spelers missen natuurlijk wedstrijdritme, het is nu aan mij om te beslissen hoe snel ik hen in de ploeg breng en wat het beste is voor hen en de ploeg.”

Met Tubeke treft Cercle een tegenstander waartegen het dit seizoen al extreme resultaten geboekt werden. Thuis won Cercle met ruime cijfers, in Tubeke ging de Vereniging stevig de boot in.

“In beide wedstrijden waren er specifieke redenen voor deze uitslagen. In de heenwedstrijd was de trainer van de Waals-Brabanders net ontslaan. Tubeke speelde met weinig vertrouwen en botste op een heel goed Cercle.
Tijdens de uitwedstrijd was ik net aangesteld als coach. Cercle leidde in die wedstrijd tot op het uur, maar nadien liep het helemaal mis.
De wedstrijd van zaterdag staat echter helemaal los van deze vorige wedstrijden. Tubeke heeft snelle en krachtige spelers, het zal dus zeker geen gemakkelijke opdracht zijn de drie punten thuis te houden. Maar voor eigen publiek zullen we opnieuw alles geven. We zullen spelen met de motivatie van de laatste wedstrijden voor de winterstop, hopelijk kunnen we nu wel de punten pakken die we verdienen.”

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×