Jupiler Pro League - speeldag 3

Cercle Brugge-KRC Genk

CERCLE VERLIEST MET KLEINSTE VERSCHIL VAN GENK: 0-1

Zondagmiddag speelden Cercle en Genk tegen elkaar in het Jan Breydelstadion. Cercle domineerde de eerste helft maar kon niet genoeg kansen creëren. In de tweede helft waren er wel voldoende kansen voor de thuisploeg, maar evengoed voor de bezoekers. Uiteindelijk waren het de Limburgers die aan het langste eind trokken, nadat een schot van Bonsu Baah via de paal en Warleson in doel belandde. 

De wedstrijd leek meteen goed te beginnen voor de bezoekers. Sor kon alleen richting doel trekken na een hoge diepe bal. Hij trapte de bal uiteindelijk op Warleson en bleek ook buitenspel te staan. De actie kon dus niet als echte kans beschouwd worden en ook in de rest van het openingskwartier kon er geen echte kans genoteerd worden.

Cercle nam daarna de match volledig in handen en voetbalde voortdurend op de helft van de bezoekers. Toch kon de Vereniging niet vaak genoeg richting het doel van Vandevoordt trappen om op voorsprong te komen. Verder dan een schot, van buiten het strafschopgebied, van eerst Lopes en dan Somers, raakte de Vereniging niet. Hun schot vloog over, net als een vrije trap van Siquet.

In de tweede helft krijgen de toeschouwers in Jan Breydel wel grote kansen te zien. Na amper een minuut stuurde Daland Denkey met een prachtige pass alleen richting het doel van Vandevoordt. Genk-verdediger Sadick kan het schot van de Togolese spits in extremis deviëren, waardoor de bal over doel verdwijnt.

Genk reageerde vrij snel daarna met een goede actie van Paintsil. De flankaanvaller kon vanop rechts naar binnen dribbelen en trappen. Het schot strandde op Warleson, die na 51 minuten voor het eerst in de wedstrijd echt in actie moest komen. Even later kreeg ook Ouattara een grote kans om te scoren op voorzet van El Hadj. Het lukte hem echter niet om de bal binnen te duwen.

Groen-zwart had hierop ook een reactie in huis. Een voorzet werd ontzet in de voeten van Francis. Hij stond op een goede positie om te trappen en mikte uiteindelijk net naast.

Enkele minuten later kan ook Gboho het proberen vanop een gunstige plek. Zijn schot ging evenwel naast het doel van Vandevoordt. 

Aan de overkant had Genk meer geluk. De pas ingevallen Bonsu Baah, kon met een mooie dribbel naar binnen komen en uithalen. Zijn schot belandde via de paal en de rug van Warleson in doel.

Cercle probeerde daarna nog terug te prikken, maar kon de bordjes niet gelijk hangen. In de absolute slotfase waren er nog twee fases, waarbij de bal tegen de hand van een Genk-verdediger kwam. Scheidsrechter Bert Put oordeelde twee keer dat het geen strafschop was.

Zo verloor Cercle met het kleinste verschil tegen Genk. In een wedstrijd waarin Groen-zwart misschien meer verdiende, maar het geluk niet aan haar kant had.

OPSTELLINGEN

Cercle Brugge KSV: Warleson, Daland, Popovic (75’ Minda), Denkey, Gboho, Francis, Lopes Da Silva, Somers, Siquet (83’ Kehrer), Ravych, Semedo Varela (64’ Deman)

KRC Genk: Vandevoordt, Sadick, Ouattara, Sor Yira (83’ Tolu), Hrosovsky, Kayambe-Ditu, El Hadj (69’ Bonsu Baah), Muñoz, Paintstil (92’ Preciado), El Khannous, Cuesta

Doelpunt(en): 71’ Warleson (e.d. 0-1)

herbeleef de wedstrijd

Lees het liveverslag

Bekijk alle foto's

Cercle Brugge-RC Genk: 0-1

Naar het album

ABONNEMENT DOORGEVEN? PASS THE TICKET!

Dat abonnementen en wedstrijdtickets op persoonlijke naam moeten staan is ondertussen wel al duidelijk. Maar wat als je een bepaalde thuiswedstrijd niet kan komen? Dankzij 'Pass the Ticket' kan je jouw abonnement vanaf nu tijdelijk doorgeven aan een vriend(in) en zijn of haar naam op het ticket aanpassen.

Check zeker de video én het stappenplan die duidelijk maken hoe je dat via jouw login doet. Vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@cerclebrugge.be!

VIDEO: PASS THE TICKET

Hebruikbare bekers

Vanaf dit seizoen doen herbruikbare bekers hun intrede bij Cercle Brugge. Na de Fandag en de galawedstrijd worden ook voor alle competitiewedstrijden in het Jan Breydelstadion pintjes geserveerd in herbruikbare bekers.

Vermijd wachtrijen en koop tickets online aan!

Cercle roept op om wedstrijdtickets voor Cercle-Genk zo vroeg en zo veel mogelijk online via ticketing.cerclebrugge.be aan te kopen. Sinds vorig jaar is het bij wet verplicht om wedstrijdtickets op unieke naam te zetten en dat registratieproces zorgt voor langere wachttijden aan het loket.

Koop jouw wedstrijdtickets dus zoveel als mogelijk online of kom een stuk vroeger naar het stadion, want de loketten voor tickets sluiten 15 minuten voor de aftrap van Cercle-Genk.

ID-controles aan de ingang

Breng zeker jouw identiteitskaart mee naar het Jan Breydelstadion: aan de ingang zullen er namelijk identiteitscontroles plaatsvinden waarbij jouw naam op de ID-kaart verplicht moet matchen met de naam op de abonnementskaart of ticket. Indien dat niet zo is, zal de toegang tot het stadion worden ontzegd.

Al het nieuws over Cercle-KRC Genk


Loading animation