Jan Breydelstadion

Toegankelijkheid

Het Jan Breydelstadion is bij thuiswedstrijden van Cercle Brugge een toegankelijke plek voor elke voetbalsupporter. Ook fans die minder mobiel zijn, wil Cercle een aangename wedstrijdervaring aanbieden.

Heb je zelf  vragen over ons beleid rond toegankelijkheid? Contacteer dan Lien Huygelier – DAO (Disability Acces Officer) via community@cerclebrugge.be.

Ticketing en reservatie

Mindervalide supporters kunnen een voordeelticket aankopen op vertoon van een EDC-kaart of een ander officieel bewijs van mindervaliditeit. Dit kan op twee manieren:

  • Aan de Dienst Ticketing bij het Cercle-secretariaat, waar het bewijs fysiek getoond kan worden. Adres: Olympialaan 74, 8200 Brugge
  • Online, door een e-mail te sturen met het bijgevoegde bewijs (zoals een EDC-kaart) naar ticketing@cerclebrugge.be.

Na controle van het bewijs wordt het voordeelticket toegekend.

Faciliteiten voor supporters met een rolstoel

De ingang voor rolstoelgebruikers bevindt zich aan de Noord-West zijde, via een schuifpoort met hellend vlak. Er zijn in totaal 70 rolstoelplaatsen voor thuisfans, waarvan 54 in de West-tribune en 16 in de Noord-tribune. Voor bezoekers zijn er 15 rolstoelplaatsen voorzien in de Zuid-Oosthoek, onderaan het bezoekersvak. Begeleiders kunnen plaatsnemen achter de rolstoelplaatsen (in de west zijn er overdekte zitjes). Zichtlijnen zijn goed, met zicht langs het veld.

Easy accessible spots

Het stadion is bovendien ook zo ontwikkeld dat de eerste rijen van een tribune ook goed toegankelijke plaatsen zijn met extra beenruimte.

Sanitaire voorzieningen

Wat betreft sanitaire voorzieningen zijn er toegankelijke toiletten aanwezig: twee in de West-tribune (nabij de Noord-West zone), één in de Zuid-Oost-tribune voor bezoekers, en één in de spelerstunnel (niet vrij toegankelijk). Alle toiletten zijn genderneutraal.

Bereikbaarheid

Met de auto (toegankelijke parking): 
Een blauwe kaart is verplicht. Deze kan gereserveerd worden via ticketing@cerclebrugge.be.

  • Parking Noord 1 (Olympialaan): 18 plaatsen
  • Parking West 3 (Lange Molenstraat 71): 10 plaatsen
  • Parking Oost 4 (Koning Leopold III-laan 41): 4 plaatsen

Met de trein: 
Station Brugge is toegankelijk en biedt NMBS-assistentie. Vanuit het station kun je een toegankelijke bus nemen naar het stadion.

Met de bus: 
Neem lijn 5 of 15 richting "Sint-Andries Kerk". Stap uit bij de halte “Sint-Andries Kerk”, van daaruit is het minder dan 5 minuten wandelen. Bussen zijn toegankelijk.

Met de taxi: 
Toegankelijke taxi’s zijn beschikbaar in Brugge. Meer info via MeerMobiel.be.

Zichtbaarheid & veiligheid

Rond het stadion is de bewegwijzering helder en duidelijk, zodat bezoekers het stadion gemakkelijk kunnen vinden.

Binnen in het stadion zijn de traptreden op de tribunes voorzien van gele contrasterende kleuren, wat zorgt voor extra zichtbaarheid en veiligheid.

Ondersteuning & Services 

  • Stewards: Er zijn opgeleide stewards aanwezig om te helpen waar nodig. 
  • Fanshop: Volledig toegankelijk via een hellend vlak, zonder drempels. 
  • Liften: In het Jan Breydelstadion is er een lift aanwezig in het businessgebouw. Deze kan gebruikt worden om toegang te krijgen tot bepaalde ruimtes in de westtribune, wat de mobiliteit voor bezoekers met beperkte bewegingsvrijheid vergemakkelijkt. Voor verdere details over toegankelijkheid en gebruik van de lift kunt u contact opnemen met community@cerclebrugge.be 
  • EHBO: Toegankelijk en aanwezig bij iedere match. 
  • Geleide-/assistentiehonden: Toegelaten, al zijn er geen specifieke voorzieningen aanwezig. 
  • VIP & restaurant ‘Chez Jules’: Gedeeltelijk toegankelijk. De Business Kring 12-ruimte (BK12) en restaurant ‘Chez Jules’ en de logeruimtes zijn bereikbaar, de  business seats niet. 

 Betalen in het stadion

Cercle Brugge hanteert een cashvrij betaalbeleid bij thuiswedstrijden. Alle transacties verlopen via bancontact of de abonnementskaart. Je kaart opladen kan via de QR-code op je abonnementskaart en via verschillende oplaadpunten rond het stadion of aan de Dienst Ticketing.

Cercle Brugge blijft inzetten op inclusie en toegankelijkheid en werkt samen met partners zoals Inter Vlaanderen om het stadion toegankelijk te maken voor iedereen.